Organization Logo
Home New User?  Get Connected and Register Contact Us 5,985 Online Members
DANUBIUS UNIVERSITY ALUMNI
Official Alumni Website    Galati, Romania
Login
  Existing Profiles
Sign Up
  Register / Create Profile
  Help and Support
  Forgot your password?
Contact Us
Facebook
Flickr  

Events

Edit
Save to Calendar
Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni
Through 29/01/2018

Premiul pentru cel mai bun proiect este in valoare de 7.500 Euro, premiul doi este in valoare de 5.000 Euro si premiul trei este in valoare de 2.500 Euro.
Reprezentantii celor 28 de proiecte nationale selectate vor fi invitati la ceremonia de decernare a premiilor, la Aachen, Germania, in data de 8 mai 2018.
| Share
Edit
Save to Calendar
Internship de vara la Banca Mondiala
01/12/2017 - 31/01/2018
| Share
Edit
Save to Calendar
Stagii platite la Comisia Europeana
04/01/2018 - 31/01/2018

Stagiarul va primi o alocatie. Aceasta este in prezent de 1.159,40 Euro/luna. Se deconteaza cheltuielile de transport, precum si asigurarea de sanatate si accidente. Stagiarii cu dizabilitati pot primi un supliment la grant.
| Share
Edit
Save to Calendar
Dreptul achizitiilor publice
09/01/2018 - 28/02/2018

Cursurile incep pe data de 1 martie 2018.
Total ore: 184 de ore.
Numar credite: 23
| Share
Edit
Save to Calendar
Oportunitati de cariera în turism
10/01/2016 - 11/06/2020
| Share
Edit
Save to Calendar
25 de ani de excelenta in educatie
Through 30/09/2020
| Share
Edit Burse de calatorie
| Share
Edit Burse si programe de cercetare Humboldt
Competitia este deschisa si candidatii pot aplica in orice moment al anului.
| Share
Edit EURES - Evenimente viitoare
Puteti utiliza acest formular pentru a identifica evenimente din tara si regiunea care va intereseaza.
| Share
Edit
Save to Calendar
IN ATENTIA ABSOLVENTILOR Promoția 2015
Beginning 04/06/2015
| Share
Edit
Save to Calendar
Nume pentru software de orientare in cariera
Beginning 12/07/2014
| Share
Edit Oportunitati de cariera in turism
| Share
Edit
Save to Calendar
Programul UNCTAD / EMPRETEC Romania 2014
Beginning 15/10/2014

Status: ACTIV
Depunere incepand cu: 15.10.2014
Buget alocat: 500.000 lei
| Share
Edit Schemei de ajutor de minimis
1575 lei/luna/salariat pentru studii medii si 2328 lei/luna/salariat pentru studii superioare, pe o perioada de minim 6 luni si maxim 12 luni.
Inscriere continua, pana la epuizarea bugetului.
| Share
Edit STAGII DE PRACTICA la Ambasada din Madrid
| Share
Edit Stagii de practica- Ministerul Afacerilor Externe
| Share
Edit Stagii de practica platite in UE
| Share
Edit Stagii in cadrul Secretariatului General
Candidaturile pentru stagii remunerate pe anul 2015 pot fi depuse incepand cu 02.06.2014, ora 12.00 (GMT + 01.00, ora Bruxelles-ului), pana la 01.09.2014, ora 12.00 (GMT + 01.00, ora Bruxelles-ului)
| Share
Edit Targ de joburi la Universitatea Danubius
Pentru absolventi si masteranzi
| Share
Edit Voluntary Internship Opportunities at the ICD
(click for details)
| Share


Event Detail

Oportunitati de cariera in turism

In atentia Dumneavoastra!

 

Conducerea operativa a unei structuri de primire turistice cu functiuni de cazare/alimentatie publica sau a unei agentii de turism, cu exceptiile prevazute in prezentele norme metodologice, poate fi asigurata numai de catre o persoana detinatoare a brevetului de turism specific functiei/a certificatului de absolvire a unui curs de formare manageriala in domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat sau in baza diplomei de licenta/masterat/doctorat prin care atesta absolvirea cursurilor universitare/postuniversitare in domeniul turismului.” – Art. 46, Norma metodologica, din 10/06/2013, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 353bis din 14/06/2013.

 

Conform art. 47 (1) in functie de nivelul si de pregatirea profesionala, precum si de indeplinirea criteriilor minime obligatorii prevazute in prezentele norme metodologice, brevetul de turism se poate elibera pentru urmatoarele functii:

a) manager in activitatea de turism;

b) director de agentie de turism;

c) director de hotel;

d) director de restaurant;

e) cabanier.

 

Din art. 48 aflam documentatia necesara pentru eliberarea, preschimbarea sau pierderea/deteriorarea brevetului de turism si ca este nevoie de un curs de formare manageriala in turism care trebuie sa aiba o durata de 6 luni (720 ore) si sa fie acreditat de Autoritatea Nationala de Calificari.

Art. 49 contine “criteriile minime obligatorii pentru obtinerea brevetului de turism":

(1) Manager in activitatea de turism

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de manager in activitatea de turism, solicitantul trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele cerinte:

a) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate cu specializare turism si al unui curs de formare manageriala/masterat/doctorat in domeniul turismului, dupa caz (Atentie, nu se cere vechime !)

b) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate cu specializare turism si care detine o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului, intr-o functie de conducere sau de specialitate;

c) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si al unui curs de formare manageriala/masterat/doctorat in domeniul turismului, are o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala (dupa caz);

d) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si are o vechime de minim 3 ani intr-o functie de specialitate in cadrul institutiei publice centrale responsabile in domeniul turismului.

(2) Director de agentie de turism

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de director de agentie de turism, solicitantul trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele cerinte:

a) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si al unui curs de formare manageriala specific activitatilor agentiilor de turism, are o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala (dupa caz);

b) este absolvent al unui liceu, cu diploma de bacalaureat si al unui curs de formare manageriala specific activitatii aget£iilor de turism, are o vechime in munca de minim 3 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere sau o vechime in munca de minim 5 ani in domeniul turismului intr-o activitate calificata de specialitate si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala.

(3) Director de hotel

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de director de hotel, solicitantul trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele cerinte:

a) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si al unui curs de formare manageriala specific activitatii hoteliere, are o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere si detine atestat de limba straina de circulatie internationala (dupa caz);

b) este absolvent al unui liceu, cu diploma de bacalaureat si al unui curs de formare manageriala specific activitatii hoteliere, are o vechime in munca de minim 3 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere sau o vechime in munca de minim 5 ani in domeniul turismului intr-o activitate calificata de specialitate si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala.

(4) Director de restaurant

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de director de restaurant, solicitantul trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele cerinte:

a) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si al unui curs de formare manageriala specific activitatii de restauratie, are o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala(dupa caz);

b) este absolvent al unui liceu, cu diploma de bacalaureat si al unui curs de formare manageriala specific activitatii de restauratie, are o vechime in munca de minim 3 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere sau o vechime in munca de minim 5 ani in domeniul turismului intr-o activitate calificata de specialitate si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala.

(5) Cabanier

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de cabanier, solicitantul trebuie sa fie absolvent al unui liceu, cu diploma de bacalaureat si al unui curs de formare manageriala specific activitatii hoteliere.

 

Pentru detalii suplimentare referitoare la aceste informatii, accesati Ordin Nr. 65/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentative public, a licentelor si brevetelor de turism

More Information

Powered by Alumni Channel - alumnichannel.com
    © 2018 Danubius University Alumni
Contact   |  Privacy Policy   |  Login
Facebook
Flickr   

^^^ -43122 ^^^ ^^^