Organization Logo
Home New User?  Get Connected and Register Contact Us 21,146 Online Members
DANUBIUS UNIVERSITY ALUMNI
Official Alumni Website    Galati, Romania
Login
  Existing Profiles
Sign Up
  Register / Create Profile
  Claim Your Profile
  Help and Support
  Forgot your password?
Contact Us
Facebook Flickr

Events

Edit
Save to Calendar
Interviu cu conf. univ. dr. Andy PUSCA
25/01/2021 - 25/01/2030

Conf. univ. dr. Andy PUSCA, PRESEDINTE AL UNIVERSITATII DANUBIUS
Edit
Save to Calendar
Posturi disponibile pe pagina web la EPSO
01/10/2018 - 31/10/2030

Institutiile si agentiile europene va asteapta! Veti gasi aici locuri de munca stimulante si incitante pentru oricine. UE recruteaza candidati din toate statele membre, cu experienta educationala si profesionala cât se poate de variata. Prin urmare, veti lucra intr-un mediu eterogen si multicultural. In plus, veti avea posibilitatea sa va utilizati la maximum competentele lingvistice, deoarece majoritatea posturilor necesita cunoasterea a cel putin doua limbi oficiale ale UE. Institutiile si agentiile UE incurajeaza perfectionarea continua. De aceea, va vor oferi posibilitatea de a participa la cursuri de limbi straine si va vor ajuta sa va atingeti potentialul maxim in cariera pe care v-ati ales-o. Un avantaj care nu poate fi trecut cu vederea? Salariile atractive. Nu in ultimul rând, vă veti putea desfăsura activitatea in orase dinamice, cu o viată culturală bogată (Bruxelles, Luxemburg, Strasbourg), dar si in diferite locatii din restul Europei (in cazul agentiilor) si al lumii.
Edit Burse si programe de cercetare Humboldt
Competitia este deschisa si candidatii pot aplica in orice moment al anului.
Edit
Save to Calendar
Colaborare internationala universitara
15/12/2021 - 31/12/2029

 
Edit EURES - Evenimente viitoare
Puteti utiliza acest formular pentru a identifica evenimente din tara si regiunea care va intereseaza.
Edit
Save to Calendar
Programul UNCTAD / EMPRETEC Romania 2014
Beginning 15/10/2014

Status: ACTIV
Depunere incepand cu: 15.10.2014
Buget alocat: 500.000 lei
Edit Schemei de ajutor de minimis
1575 lei/luna/salariat pentru studii medii si 2328 lei/luna/salariat pentru studii superioare, pe o perioada de minim 6 luni si maxim 12 luni.
Inscriere continua, pana la epuizarea bugetului.
Edit Stagii in cadrul Secretariatului General
Candidaturile pentru stagii remunerate pe anul 2015 pot fi depuse incepand cu 02.06.2014, ora 12.00 (GMT + 01.00, ora Bruxelles-ului), pana la 01.09.2014, ora 12.00 (GMT + 01.00, ora Bruxelles-ului)
Edit
Save to Calendar
Start-Up Nation 2018-2019
27/12/2018 - 19/12/2018

 
Edit Targ de joburi la Universitatea Danubius
Pentru absolventi si masteranzi


Event Detail

Oportunitati de cariera in turism

In atentia Dumneavoastra!

 

Conducerea operativa a unei structuri de primire turistice cu functiuni de cazare/alimentatie publica sau a unei agentii de turism, cu exceptiile prevazute in prezentele norme metodologice, poate fi asigurata numai de catre o persoana detinatoare a brevetului de turism specific functiei/a certificatului de absolvire a unui curs de formare manageriala in domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat sau in baza diplomei de licenta/masterat/doctorat prin care atesta absolvirea cursurilor universitare/postuniversitare in domeniul turismului.” – Art. 46, Norma metodologica, din 10/06/2013, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 353bis din 14/06/2013.

 

Conform art. 47 (1) in functie de nivelul si de pregatirea profesionala, precum si de indeplinirea criteriilor minime obligatorii prevazute in prezentele norme metodologice, brevetul de turism se poate elibera pentru urmatoarele functii:

a) manager in activitatea de turism;

b) director de agentie de turism;

c) director de hotel;

d) director de restaurant;

e) cabanier.

 

Din art. 48 aflam documentatia necesara pentru eliberarea, preschimbarea sau pierderea/deteriorarea brevetului de turism si ca este nevoie de un curs de formare manageriala in turism care trebuie sa aiba o durata de 6 luni (720 ore) si sa fie acreditat de Autoritatea Nationala de Calificari.

Art. 49 contine “criteriile minime obligatorii pentru obtinerea brevetului de turism":

(1) Manager in activitatea de turism

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de manager in activitatea de turism, solicitantul trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele cerinte:

a) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate cu specializare turism si al unui curs de formare manageriala/masterat/doctorat in domeniul turismului, dupa caz (Atentie, nu se cere vechime !)

b) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate cu specializare turism si care detine o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului, intr-o functie de conducere sau de specialitate;

c) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si al unui curs de formare manageriala/masterat/doctorat in domeniul turismului, are o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala (dupa caz);

d) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si are o vechime de minim 3 ani intr-o functie de specialitate in cadrul institutiei publice centrale responsabile in domeniul turismului.

(2) Director de agentie de turism

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de director de agentie de turism, solicitantul trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele cerinte:

a) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si al unui curs de formare manageriala specific activitatilor agentiilor de turism, are o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala (dupa caz);

b) este absolvent al unui liceu, cu diploma de bacalaureat si al unui curs de formare manageriala specific activitatii aget£iilor de turism, are o vechime in munca de minim 3 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere sau o vechime in munca de minim 5 ani in domeniul turismului intr-o activitate calificata de specialitate si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala.

(3) Director de hotel

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de director de hotel, solicitantul trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele cerinte:

a) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si al unui curs de formare manageriala specific activitatii hoteliere, are o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere si detine atestat de limba straina de circulatie internationala (dupa caz);

b) este absolvent al unui liceu, cu diploma de bacalaureat si al unui curs de formare manageriala specific activitatii hoteliere, are o vechime in munca de minim 3 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere sau o vechime in munca de minim 5 ani in domeniul turismului intr-o activitate calificata de specialitate si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala.

(4) Director de restaurant

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de director de restaurant, solicitantul trebuie sa indeplineasca una din urmatoarele cerinte:

a) este absolvent cu examen de licenta al unei facultati acreditate si al unui curs de formare manageriala specific activitatii de restauratie, are o vechime in munca de minim 2 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala(dupa caz);

b) este absolvent al unui liceu, cu diploma de bacalaureat si al unui curs de formare manageriala specific activitatii de restauratie, are o vechime in munca de minim 3 ani in domeniul turismului intr-o functie de conducere sau o vechime in munca de minim 5 ani in domeniul turismului intr-o activitate calificata de specialitate si detine un atestat de limba straina de circulatie internationala.

(5) Cabanier

- In vederea obtinerii brevetului de turism pentru functia de cabanier, solicitantul trebuie sa fie absolvent al unui liceu, cu diploma de bacalaureat si al unui curs de formare manageriala specific activitatii hoteliere.

 

Pentru detalii suplimentare referitoare la aceste informatii, accesati Ordin Nr. 65/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentative public, a licentelor si brevetelor de turism

More Information

Powered by Alumni Channel - alumnichannel.com
    © 2024 Danubius University Alumni
Contact   |  Privacy Policy   |  Login
Facebook Flickr